Campania Consultați-ne. Romii nu sunt gunoaie și declarațiile aleșilor locali – rampele de deșeuri și casele modulare

Urmărim traseul punerii în practică a declarațiilor făcute în 28.11.2016 cu ocazia ședinței Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca de către primarul Emil Boc, formulate ca răspuns la prezentarea mai multor aspecte legate de munca de pe rampa de stocare temporară a deșeurilor și locuirea în proximitatea acestora de către membrii campaniei Consultați-ne. Romii nu sunt gunoaie. Defapt, la acest capitol pimarul nu a făcut declarații sau promisiuni, în locul lui a vorbit consilierul local Radu Moisin, cel care a acționat ca vice-primar în decembrie 2010, momentul evacuării de pe strada Coastei.

“Fiți sigură că toți de aicea suntem interesați de această problemă, dar nu ne criticăm propriul oraș, mai ales în afară, până nu reușim să rezolvăm această problemă.” (Radu Moisin, consilier local PNL)

Pentru detalii dați click pe imaginea de mai jos:

RAMPELE rampele-si-casele-modulare-page-001

DE STOCARE TEMPORARĂ A DEȘEURILOR ȘI CASELE MODULARE

 

 

foto_hcl-17-of-36

foto_hcl-1-of-36Foto: Radu Gaciu


foto_hcl-36-of-36

Căși sociale ACUM și declarațiile aleșilor locali – Inițiativa cetățenească pentru o politică justă de locuire socială

Urmărim traseul punerii în practică a declarațiilor făcute în 28.11.2016 cu ocazia ședinței Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca de către consilierii locali și reprezentanți ai Primăriei, formulate ca răspuns la prezentarea mai multor aspecte legate de politica de locuințe sociale al municipalității de către membrii campaniei Căși sociale ACUM.

“O să primiți comunicarea oficială, din partea Primăriei Municipiului Cluj Napoca cu punctul de vedere al consilierilor locali care fac parte din comisia mixtă.” (Răspuns la Inițiativa înregistrată la Primărie, 500083/1/28.11.2016)

Pentru detalii dați click pe imaginea de mai jos.

 

INIȚIATIVA CETĂȚENEASCĂ PENTRU foto_hcl-27-of-36O POLITICĂ JUSTĂ DE LOCUIRE SOCIALĂ

initiativa-cetateneasca-pt-pol-just-loc-soc

foto_hcl-7-of-36

 Foto: Radu Gaciu

Campania Consultați-ne. Romii nu sunt gunoaie și declarațiile aleșilor locali – Dallas și munca pe rampa de deșeuri

Urmărim traseul punerii în practică a declarațiilor făcute în 28.11.2016 cu ocazia ședinței Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca de către primarul Emil Boc, formulate ca răspuns la prezentarea mai multor aspecte legate de munca de pe rampa de stocare temporară a deșeurilor și locuirea în proximitatea acestora de către membrii campaniei Consultați-ne. Romii nu sunt gunoaie.

“O să vă invit la departamentul de urbanism să discutăm în concret care este preocuparea dumneavoastră pe zona existentă și dacă există vreun cadru legal.” (Emil Boc, primar) 

Pentru detalii dați click pe imaginea de mai jos.

COLONIA DALLAS ȘI MUNCA PE RAMPA DE DEȘEURI

diverse_dallas-si-rampa-page-001foto_hcl-1-of-36

Foto

 

Foto: Radu Gaciu
foto_hcl-33-of-36

Căși sociale ACUM și declarațiile aleșilor locali – Incendiul de pe strada Cantonului

Urmărim traseul punerii în practică a declarațiilor făcute în 28.11.2016 cu ocazia ședinței Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca de către primarul Emil Boc, formulate ca răspuns la prezentarea mai multor aspecte legate de politica de locuințe sociale al municipalității de către membrii campaniei Casi sociale ACUM.

“Dacă legea ne permite, vă dați seama, doamnă, că (…) nu este o problemă să alocăm acest ajutor de urgență, că sumele sunt oricum foarte mici.” (Emil Boc, primar)

Pentru detalii, dați click pe imaginea de mai jos

INCENdiverse_incendiul-cantonului-page-001DIUL DE PE STRADA CANTONULUI

foto_hcl-31-of-36foto_hcl-32-of-36foto_hcl-2-of-36

foto_hcl-9-of-36

Foto: Radu Gaciu

Căși sociale ACUM și declarațiile aleșilor locali – Execuția bugetară

Urmărim traseul punerii în practică a declarațiilor făcute în 28.11.2016 cu ocazia ședinței Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca de către primarul Emil Boc, formulate ca răspuns la prezentarea mai multor aspecte legate de politica de locuințe sociale al municipalității de către membrii campaniei Căși sociale ACUM.

“Am să-mi iau toate datele de la direcția de specialitate și am să vă informez cu privire la lucrurile menționate de dumneavoastră în bugetul pentru 2017.” (Emil Boc, primar)

Pentru detalii dați click pe imaginea de mai jos.

EXECUȚIA BUGETARĂ – executia-bugetara2LOCUINȚE SOCIALE

 

 

 

Foto: Radu Gaciu 
foto_hcl-14-of-36

foto_executie-bugetara

Discuții despre atribuirea locuințelor sociale în municipiul Cluj-Napoca

În 16.12.2015 s-a desfășurat ultima Ședință a Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca din anul 2015, care a inclus pe ordinea sa de zi și discutarea criteriilor de eligibilitate și de selecție utilizate în procesul de atribuire a locuințelor sociale în municipiul Cluj-Napoca.

1.

Pe de o parte s-a discutat și aprobat de către consilierii locali rezultatele preliminare ale procesului de selecție a beneficiarilor de locuințe sociale care au depus cereri în acest sens în anul 2015.  

Punctul 25. Proiect de hotarare privind aprobarea listei provizorii de prioritati pentru anul 2016, in vederea repartizarii, prin inchiriere, a locuintelor sociale din fondul locativ de stat, a termenului de depunere a contestatiilor si a componentei Comisiei de solutionare a contestatiilor. punctul 25_sedinta CL 16.12.2015

Participând la această ședință publică din partea Grupului de Acțiune Locală pentru Incluziune Locativă (GALIL) care a depus în noiembrie 2015 o serie de propuneri de modificare a criteriilor de atribuire a locuințelor sociale, Simona Ciotlăuș și Enikő Vincze au adus în discuție caracterul discriminatoriu al criteriilor definite în HCL 150/2013 pe baza cărora peste 41% din cererile de locuințe sociale depuse în anul 2015 au fost declarate neeligibile. Fragmente din discuțiile înregistrate la acest punct: Sedinta Consiliu Local Cluj-Napoca 16 decembrie 2015 extract punctul 25

2.

La punctul 27 de pe ordinea de zi a ședinței CL din 16.12.2015 consilierii locali au discutat și aprobat propunerea Comisiei mixte pentru repartizarea locuințelor fond de stat cu privire la modificarea HCL 150/2013.

Punctul 27. Proiect de hotarare privind modificarea si completarea Anexelor 1, 2 si 3 ale Hotararii nr. 150/2013 (criteriile de punctare [criterii de eligibilitate si de selectie] pentru solutionarea cererilor de locuinte sociale si repartizarea acestora in regim de inchiriere, formularele de inscriere pe listele de prioritati la locuintele sociale, documentele justificative pentru intocmirea dosarelor, stabilirea datei si locului de depunere a dosarelor, precum si modul de comunicare a acestor informatii catre solicitanti). punctul 27_sedinta din 16.12.2015

Fragmente din discuțiile consilierilor locali înregistrate la acest punct: Sedinta Consiliu Local Cluj-Napoca 16 decembrie 2015 extract punctul 27

Simona Ciotlăuș și Enikő Vincze, chiar dacă s-au înscris de la începutul ședinței (și) la acest punct, nu au primit acordul din partea președintelui de ședință pentru luare de cuvânt. Din acest motiv, luarea de cuvânt din partea acestora a avut loc doar parțial și doar la finalul întregii ședințe a Consiliului Local (dei doar după ce votul consilierilor locali a avut deja loc la punctul 27), la capitolul diverse. Fragmente din înregistrarea discuțiilor de la acest punct: Sedinta Consiliu Local Cluj-Napoca 16 decembrie 2015 extract rubrica diverse