2% pentru programul ROMEDIN

 

Romedin logoRedirecționați 2% din impozitul pe venit aferent anului 2014 către ROMEDIN. Susțineți astfel participarea școlară a peste 200 de copii din zona Pata Rât și alte zone defavorizate ale orașului Cluj, și funcționarea rețelei de școli incluzive dedicate educației pentru dreptate socială. scrisoare_pt_ROMEDIN

Data-limită: 25 mai 2015!

Cum puteți redirecţiona 2% din impozitul pe venit?

Completați Formularul 230D230_2014_FUNDATIA DESIRE, dacă în 2014 ați avut venituri numai din salarii, sau Formularul 200, dacă în 2014 ați realizat şi alte venituri, din salarii sau activităţi independente. Trimiteți sau depuneți direct formularul la Administraţia Financiară de care aparţineți până la 25 mai 2015.

Redirecționarea reprezintă o opțiune care vă permite să susțineți cauza ROMEDIN!

harta pata rat clujZona de locuire defavorizată Pata Rât din Cluj este un exemplu al manifestării spațiale a marginalității avansate. Ea include patru cazuri cu istorii și situații actuale diferite: colonia Dallas și colonia plasată pe rampa de gunoi, formate începând cu anii 1970, și  extinse după 1990 în urma creşterii continue a numărului  persoanelor sărăcite în căutare de surse de venit și  locuire accesibilă; colonia de pe strada Cantonului, constituită după 2002 în urma evacuărilor din diverse zone ale Clujului și amplasării familiilor evacuate în această zonă de către autoritățile locale, dar și ca rezultat al stabilirii aici a multor familii în căutare de resurse de trai; colonia Noul Pata Rât, sau “Colina Verde”, formată în urma construirii, în 2010, de către Primăria și Consiliul Local a zece “case modulare” în apropierea rampei de gunoi și relocarea aici a familiilor evacuate dintr-o zonă relativ centrală a orașului, strada Coastei. Copiii din Pata Rât sunt înscriși la mai multe școli din orașul Cluj, la unele mai mulți sau foarte mulți, la altele mai puțini sau foarte puțini (cu excepția Liceului Teoretic Gheorghe Șincai, care însă este partenerul nostru în ROMEDIN, în timp ce, chiar dacă școlarizează copii din Pata Rât, Liceul de Arte Plastice Romulus Ladea a refuzat colaborarea cu noi).