Imaginați-vă Clujul – o privire dinspre rampa de deșeuri

Platformele de stocare temporară a deșeurilor deschise în Pata Rât în octombrie 2015 se numesc stații de transfer. rampa-stocare-temporara

Asta în ideea că atunci când sistemul de management integrat al deșeurilor se va deschide, deșeurile neselectate se vor transfera acolo. Doar că nimeni nu știe nici acum când anume se va deschide SMID-ul, și, culmea, aceste platforme de stocare au fost autorizate încă de anul trecut ca și stații de transfer, scăpând astfel, conform autorităților de mediu, și de obligația de a fi situate la minim 1000 de metri de la zonele locuite. Mai observăm că, trecând la schimbările preconizate de o vreme (extinderea rampei cu o bandă de selectare a deșeurilor), la începutul lunii octombrie RADP a sistat accesul muncitorilor pe acest sit, spunând că nu va mai permite accesul lor până la punerea în funcțiune a acestei noi tehnologii, respectiv a preconizat că în momentul punerii sale în funcțiune va angaja, probabil, circa 30 de persoane pentru muncile respective.

Imaginați-vă Clujul sub un astfel de morman de gunoaie, precum este cel din rampa de deșeuri din Pata Rât! Imaginați-vă cum ar arăta orașul dacă persoanele care lucrează pentru companiile de la salubritate, pentru RADP și pentru alte firme de selectarea deșeurilor nu ar munci pe salarii mizere, adesea informal și în condiții nesigure.

Colaj de Radu Gaciu în campania Fundației Desire, Consultați-ne.#Romiinusuntgunoaie

colaj-5


by

Tags: