Pata rămâne a tuturor – eveniment comemorativ-revendicativ

Spunem NU  ghetoizării  în Pata Rât. Spune NU rasismului de mediu. Spune DA locuințelor publice în oraș.

Vino la marșul comemorativ „Pata rămâne a tuturor”, sâmbătă, 17 Decembrie 2016, ora 18.00, în Piața Avram Iancu. banner-pata-ramane-a-tuturor-de-dus-in-mars-page-001Străbatem centrul, cântăm Colindele Evacuaților, iar de la ora 19.00 începem vernisajul expoziției în curtea Muzeului de Artă, unde te așteaptă cu mesaje, mâncare caldă și vin fiert oameni cu domiciliul în Pata Rât, alături de campania Căși sociale ACUM și campania Consultați-ne. Romii nu sunt gunoaie.

În 17 Decembrie 2010, au fost evacuate forțat 76 de familii de pe str. Coastei, la Pata Rât, în apropierea gropii de gunoi a orașului.  În colonia Dallas locuiesc de patru decenii muncitorii rampelor de deșeuri, fără recunoaștere legală. Pe strada Cantonului trăiesc 160 de familii în condiții inadecvate și nesigure, persoane care au rămas fără adăpost de pe urma evacuărilor din oraș de la sfârșitul anilor 1990.

Evenimentul este organizat de  Campania „Căși sociale acum”, Campania „Consultați-ne. Romii nu sunt gunoaie”, Asociația Comunitară a Romilor din Coastei, Fundația Desire și European Roma Rights Center.

Mulțumiri Muzeului de Artă din Cluj-Napoca pentru sprijinul acordat acestui eveniment. Este prima instituție publică care oferă spațiu pentru manifestările noastre. https://www.facebook.com/events/1357501877607851/