Campania de strângere de fonduri pentru procesul în instanță împotriva noilor rampe de deșeuri

🔴🔴🔴 În decembrie 2010 Primăria Cluj-Napoca a evacuat 76 de familii de romi de pe strada Coastei și le-a mutat în mod abuziv lângă groapa de gunoi de la Pata Rât. Nouă ani mai târziu, acești oameni locuiesc în continuare la câteva sute de metri de munți de gunoaie și lichide toxice. În prezent sunt deschise nu mai puțin de 5 platforme ale rampei de gunoi administrate de RADP, o rampă a companiei Salprest, și nici rampa veche, închisă în 2015 nu este cu totul ecologizată. Aceasta este o dovadă clară de rasism de mediu. Autoritățile clujene au trimis persoanele de etnie romă să locuiască la periferia societății, printre deșeuri, acolo unde nu există nici școli nici spitale, acolo unde aceste persoane nu pot fi văzute și auzite.
🔥🔥🔥 Dar romii nu sunt gunoaie! Refuzăm să acceptăm umilințele și tratamentul injust al statului. Locul nostru nu e la periferie, și vrem să ne facem auzite vocile. În toiul dezastrului ecologic, vrem să spunem tuturor că noi suntem printre primii oameni afectați. Criza deșeurilor, toxicitatea aerului, a apei și a solului – toate acestea ne lovesc întâi pe noi, cei și cele de la margine.
📢📢📢 În fața acestor lovituri am decis să rezistăm și să ne cerem dreptate la curtea de justiție. 50 de persoane din casele modulare din Pata Rât, laolaltă cu Fundația Desire, am acționat în judecată Consiliul Local și Municipiul Cluj-Napoca prin Primar, Consiliul Județean Cluj, Județul Cluj prin Președintele Consiliului Județean, Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca și S.C. Salprest Rampa S.A. Cerem închiderea și ecologizarea rampelor de gunoi, precum și plata unor despăgubiri.
⚖️ ⚖️ ⚖️ Însă nici curtea de justiție nu e pentru cei marginali. Pe lângă cheltuielile de judecată, suntem nevoiți să plătim o sumă enormă pentru onorariul unui expert de mediu, care ar trebui să decidă dacă rampele de gunoi sunt într-adevăr un mediu toxic pentru cei și cele ce locuiesc acolo.
❤️❤️❤️ Așadar, am decis să apelăm la solidaritatea voastră pentru a duce la bun sfârșit acest act de rezistență. Vrem să facem autoritățile responsabile pentru situația înjositoare în care ne-au pus. Avem nevoie de donații pentru a ne sprijini eforturile în sala de judecată.

DONEAZĂ! Împreună aflăm dacă se poate locui în Pata Rât, printre gunoaie.

➿➿➿ TRANSFER ➡️ CONT: RO25BTRLRONCRT0093287405, Fundaţia DESIRE

💳💳💳 CARD ➡️ https://gogetfunding.com/sunt-gunoaiele-toxice-impreuna-aflam-daca-in-pata-rat-se-poate-locui/