Expoziția Unde au dispărut copiii de pe canapea?

Asociația Comunitară a Romilor de pe Coastei și Fundația Desire, laolaltă cu activiști de la Căși sociale ACUM!, în 17.12.2021 au comemorat pentru a 11-a oară evacuarea forțată a 350 de persoane rome de pe str. Coastei.

În acest an, în cadrul evenimentelor de comemorare am realizat și expoziția “Unde au dispărut copiii de pe canapea?” , în colaborare cu artiști și arhitecți din oraș. Textele planșelor se pot citi și aici: https://casisocialeacum.ro/archives/6626/unde-au-disparut-copiii-de-pe-canapea/

Expoziția se încadrează printre activitățile proiectului ACRC “Încălcarea dreptului de a locui într-un mediu sănătos și lupta romilor din Pata Rât pentru dreptate locativă”, ea fiind realizată din contribuția financiară la bugetul proiectului asigurată de partenerul de proiect, Fundația Desire. Proiectul este derulat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Evenimentul nu a fost anunțat în prealabil, și, datorită restricțiilor privind adunările publice, nu a urmărit mobilizarea unei participări fizice masive. Însă el a avut un foarte mare succes în presă și în social media. Alături de echipa care a realizat expoziția, au fost prezente și participante la Atelierul de educație pentru drepturile omului, derulate în cadrul proiectului Asociației Comunitare a Romilor din Coastei.