ROMEDIN RO (2014-2016)

Romedin logo

 

Proiectul ROMEDIN (Servicii socio-educaționale pentru incluziunea romilor) susține și promovează educația pentru incluziune și dreptate socială: oferă servicii socio-educaționale pentru copii și familii din comunitățile marginalizate din zona Pata Rât a municipiului Cluj-Napoca, și dezvoltă rețeaua clujeană a școlilor incluzive în vederea susținerii desegregării socio-teritoriale a zonei. Proiectul este implementat între 15 septembrie 2014 și 14 martie 2016 în orașul Cluj de către Fundația pentru Deschidere și Reflecție Socială în parteneriat cu Asociația Femeilor Împotriva Violenței – ARTEMIS, Fundația TRANZIT, Asociatia Comunitară a Romilor din COASTEI, Departamentul de Asistență Socială al Facultății de Sociologie și Asistență Socială din Universitatea Babeș-Bolyai, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, și Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Lansarea proiectului – LANSAREA PROIECTULUI ROMEDIN – s-a realizat printr-un seminar de lucru, precum și printr-o serie de acțiuni de prezentare și promovare a inițiativei atât în rândurile comunităților marginalizate din Pata Rât, cât și ale școlilor clujene, și ale unui public larg.

Detalii despre proiect se găsesc pe pagina de internet a Fundației Desire (https://www.desire-ro.eu/?cat=16https://www.desire-ro.eu/?cat=18) și a Asociației Comunitare a Romilor din Coastei (http://coastei-ro.eu/).

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați <www.eeagrants.org>.

 EEA Grants_small          fondul ong

Operatorul de program al Componentei – Servicii sociale şi de bază a Fondului ONG în România este Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Pentru informații oficiale despre FDSC accesați website-ul www.fondong.fdsc.ro

fdsc_LS3E_1

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.

Promotorul proiectului:

desire

Parteneri:

artemis Tranzit Logo ACRC_ logo_UBB_ro   isjcj logo Primaria logo